Boeken

 

Het clubblad

Het clubblad Shamrock

Wanneer u lid wordt à € 27,50 per kalenderjaar ontvangt u tenminste drie maal per jaar Shamrock, het blad van de club (1 exemplaar per adres), waarin wij  u op de hoogte houden van de vorderingen in onderzoek, uitslagen van gehouden onderzoeken, te verwachten puppen, financiële beleid, activiteiten. Graag publiceren wij ook verhalen die door u geschreven zijn.
Redacteur van ons kwartaalblad Shamrock is: Theo Leeuwenburgh - Kon. Julianaweg 21 - 3628 BN Kockengen - tel: 0346 241203 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

infoboekje

Het Informatieboekje

De geschiedenis van de Ierse Wolfshond is een kleine greep uit het informatieboekje van de NIWC. Verdere onderwerpen behandeld in het informatieboekje zijn o.a.: uiterlijk, karakter, gezondheid, opvoeding, omgang, beweging en voeding van de Ierse Wolfshond.

Het informatieboekje is verkrijgbaar à € 5,- bij Trudy Zantingh - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ierenperikelen

Ierenperikelen

Alle IERENPERIKELEN nu gebundeld in een boekje! Met prachtige illustraties van Angeliek Wick.
Het boekje is te bestellen bij de penningmeester vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden.
Maakt u gelijktijdig € 7,50 (incl. porto) over op: gironummer: 6056449, tnv.: Nederlandse Ierse Wolfshond Club - Gouda ovv.: Ierenperikelen en het boekje wordt zo snel mogelijk aan u toegestuurd. Veel leesplezier!
verjaardagskalender

De Verjaardagskalender

De verjaardagskalender van de Nederlandse Ierse Wolfshond Club!
Geheel in kleur met dertien prachtige foto's van Ierse Wolfshonden. Geselecteerd uit ruim 150 inzendingen van onze leden.
De kalender is tijdens de activiteiten te koop bij de NIWC-kraam of te bestellen bij het secretariaat à € 7,00 vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden.
Irish Wolfhounds are the best

IRISH WOLFHOUNDS ARE THE BEST

Dit boek kwam ik een tijdje geleden op Ebay tegen. En het is echt een prachtig geïllustreerd  kinderboek. Op elke bladzijde staat wel een foto van Ierse Wolfshonden met begeleidende tekst. Het behandelt, in korte bewoordingen, alles over de Ierse Wolfshond. Van hoe de hond verzorgd moet worden, dat hij een mascotte is voor de Irish Guards, hoe Captain George A. Graham de honden terug heeft gefokt, het staat er allemaal in. Leuk boek voor kinderen, maar, al was het maar voor de foto’s, ook interessant voor volwassenen.  Inmiddels heb ik dit boekje ook bij Bol.com gevonden.

 

Irish Wolfhounds are the best. Schrijfster: Elaine Landau  ISBN nr. 9780761360810

Moon Chase

MOON CHASE

Het verhaal speelt zich af in het land Thesk. Op een dag loopt een grote hond in een val in het dorp Mistlegard. De hond is gewond en wordt door de jonge Will Calloway gered. Het dier was naar het dorp gekomen om hulp te halen. Haar jonge baas was aangevallen door vier mannen. De hond, Farrow, had alle vier mannen gedood, maar ze kreeg haar baasje niet overeind. Als Will achter Farrow het bos inloopt, leidt ze hem regelrecht naar haar baas. Op het moment, dat Will zich over het slachtoffer buigt, komen er nog meer mannen aan. Een daarvan is de vader van het slachtoffer en deze man beschuldigt Will van de aanval op zijn zoon. Ze nemen Will mee naar hun dorp Saran, waar hij terecht moet staan. Helaas, ze kunnen niet bepalen, of hij schuldig is of niet. Dus moet Will meedoen aan de “Moon Chase”. Dat is een jacht met Ierse Wolfshonden op “Wraith Wolfs”. Als Will, zonder gewond te zijn, terugkomt, is hij onschuldig. Komt hij gewond terug, dan is hij schuldig. Sterft hij, dan is hij eveneens schuldig. Hoe het Wil vergaat tijdens de jacht, hoe hij gewond raakt en weer beter wordt, is allemaal te lezen in dit leuke, voor wat oudere kinderen, bedoelde boek. Uiteindelijk krijgt Will zijn eigen “Fellhound”, Apophinis, kortweg Phinn.

 

Moon Chase Schrijfster: Cathy Farr   ISBN nr. 9781907652868

Moon Chase is ook te koop via Bol.com