Skip to main content

Op vakantie

Logeeradressen: Op vakantie met of zonder hond…….

De hond(en) meenemen op vakantie is waarschijnlijk de door u meest gekozen optie.
Alle informatie over de voorwaarden die de diversen buitenlanden stellen om uw hond zonder problemen in het land toe te laten kunt u vinden op de website van de Raad van Beheer Ook kunt u veel informatie vinden op reis en met vakantie met uw hond op dogsincluded
Maar een Ierse Wolfshond meenemen op vakantie is niet altijd mogelijk. Het is ook niet aan te bevelen wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het zonnige zuiden, de temperaturen aldaar zijn voor de meeste Ierse Wolfshonden onaangenaam en u doet de hond(en) er dan ook geen plezier mee.

Maar waar laat u dan uw Ierse Wolfshond?

  • De meeste fokkers bieden vakantieopvang aan de honden van hun pupkopers.
    Zij rekenen hiervoor een reëel tarief hetgeen zij bij het maken van de vakantie-opvangafspraak aan u voor zullen leggen. Voordeel van vakantieopvang bij de fokker is dat deze alle ‘ins en outs’ van het ras kent en u dus met een gerust hart van uw vakantie kunt genieten. Maak tijdig de afspraak met de fokker, ter voorkoming van eventuele teleurstellingen.
  • Uw Ier kan ook tijdens uw vakantieperiode in een pension verblijven. De ervaring heeft ons geleerd dat de Ier voor de meeste pensionhouders ‘een vreemde eend in de bijt’ kan zijn, hetgeen tot inschattingsproblemen zou kunnen leiden bij eventuele ziekte van uw hond. Voor het pension geldt; brengt u op voorhand een oriënterend bezoek aan het pension opdat u precies weet waar en op welke manier uw hond daar verblijft tijdens uw vakantie en hoe het ligt met de kennis en knowhow van het ras van de pensionhouder. Ook voor het pension geldt: maak tijdig een afspraak mede gelet op de vereiste inentingen die bij een verblijf in pension verplicht zijn.
  • Mocht dit allemaal geen optie voor u zijn dan kunt u de hulp inroepen van Nederlandse Ierse Wolfshond Club, neemt u hiertoe contact op met Nelleke Visée, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

    De NIWC heeft een adressenbestand van ervaren Iereneigenaren die graag aan uw hond vakantieopvang bieden. Belangrijk voordeel hiervan is dat deze Iereneigenaren ook alle ins en outs van het ras kennen en dat de NIWC zo veel mogelijk rekening kan houden met het belang van uw Ier, alsmede met uw voorkeur of andere wensen.
    Betreffende Iereneigenaren zijn gerechtigd om aan u een reëel tarief in rekening te brengen, het is gebruikelijk dat u hierover zelf met betreffende personen afspraken maakt. Uiteraard geldt ook voor vakantieopvang bij Iereneigenaren dat u tijdig een afspraak dient te maken om een bezoek te brengen en om de te maken afspraken, inentingen etc. tijdig te kunnen regelen.

Fijne vakantie!
Trudy Zantingh, secretaris
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw Europees Dierenpaspoort

Indien alles normaal verloopt wordt dit op 3 juli 2004 van kracht, een uiterst ongelukkige datum dus. Wat houden de nieuwe regels in? In het kort komt het er op neer dat vanaf 3 juli 2004 voor het reizen met gezelschapsdieren (hond, kat en fret) binnen Europa het volgende is vereist:
1. een identificatie (ISO microtransponder of tatoeage)
2. een rabiësvaccinatie (hondsdolheidenting), vanaf 3 maanden
3. een paspoort

Dit nieuwe Europese model is voor alle lidstaten hetzelfde en moet worden afgegeven door een dierenarts. Een Europees paspoort is overigens alleen nodig bij grensoverschrijdend verkeer; binnen Nederland is een dergelijk document niet verplicht. De gezondheidsverklaringen zoals die nu door verschillende Europese landen nog geëist worden, komen met deze verordening te vervallen. Zorg dat uw huisdier voldoende beschermd is tegen de lokaal heersende ziekten en parasieten. Niet zelden hoor je het advies: 'Op vakantie? Laat het huisdier maar goed verzorgd achter'!

Vakantie-checklist:

  • Vaccinatie hondsdolheid (min. 30 dagen voor vertrek)
  • Paspoort
  • Tekenbestrijding
  • Bescherming vossenlintworm
  • Bescherming tegen Heartworm
  • Identificatieplicht (chip)
  • Pension-eisen
  • Voldoende medicijnen en/of dieetvoer voorraad.

Voor meer informatie: www.dierenkliniek-ermelo.nl