Nieuwsartikelen

Jonkheer Floris (79) uit Doetinchem overleden

Jonkheer Floris met zijn hondje Kurki. © Pieter WitteDOETINCHEM - Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland is donderdagmiddag overleden in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

De bewoner van kasteel De Kelder aan de Loolaan in Doetinchem is 79 jaar geworden. Jonkheer Floris kwam in 1985 in bezit van het kasteeltje. Aanvankelijk woonde hij - vrijgezel - in de oude havezate zelf, sinds 1995 is zijn onderkomen het boerderijtje naast het kasteel.

In april van dit jaar kwam de jonkheer naar buiten met plannen voor een uitbreiding van
De Kelder, die eigendom is van de stichting Beelaerts van Blokland Hagen. Dit om zo de exploitatie van het rijksmonument makkelijker te maken. 

Op 2 en 9 november zou de jonkheer zijn 80ste verjaardag vieren, onder meer met een receptie. De voorbereidingen daarvoor waren al vanaf dit voorjaar aan de gang.  

Zondag 6 oktober, van 14.30 tot 16.30 uur, kan iedereen afscheid nemen van de opgebaarde jonkheer Floris in De Kelder in Doetinchem. De afscheidsdienst is woensdag 9 oktober om 11 uur in de Catharinakerk. De jonkheer wordt in besloten kring begraven in het familiegraf in Den Haag.  

Foto: de Jonkheer en zijn hondje Kurki. © Pieter Witte

Bron: https://www.gelderlander.nl/doetinchem/jonkheer-floris-79-uit-doetinchem-overleden~a8cfe815/