Naam: Ash-Field’s Cian
Roepnaam: Cian
Geboortedatum: 21-05-2008
Datum overlijden: 30-09-2016


Lieve Ierenvrienden,

Toen alle pijnstillers niet meer hielpen, hebben wij vrijdag 30 september jl. onze Cian laten inslapen.
Ruim acht jaar en vier maanden hebben wij van en met elkaar mogen genieten.

Cian was een allemansvriend en genoot enorm van alle aandacht die hij kreeg. Hoe meer mensen in huis, hoe gezelliger hij het vond. Natúúrlijk was het vanzelfsprekend dat iedereen die aanbelde voor hem kwam.
Wanneer Cian terugkwam van een wandeling, kon je aan zijn actieve loop en de vrolijke gezichtsuitdrukking zien dat hij ook onderweg weer flink had gescoord. Hij werd er zo blij van.

Cian hield van een bourgondisch leven, was dol op lekker eten.
O.a. kipfilet, rosbief, stokbrood met Franse kaasjes, hardgekookte eitjes, frietjes, chinees, allerlei soorten fruit, vruchten en walnoten, je kon hem niet gelukkiger maken.
Toch konden wij hem alleen in de kamer laten, wanneer er een heerlijk koud buffet o.i.d. op tafel stond, hij kwam er niet aan, nooit.

’t Was ook een hele slimme hond; vanaf zijn kussen in de kamer had hij zo z’n eigen spionnetjes waarin hij de hele straat in de gaten kon houden. Voor de ene kant keek hij in de weerspiegeling van de televisie en voor de andere kant was de het glas van een groot schilderij erg handig.
Heen en weer kijkend kon hij alle bewegingen in de straat blijven volgen.

Zijn grote vertrouwen in ons, bij ziekte en pijn, heeft ons vaak ontroerd. Ook wanneer de dierenarts eraan te pas moest komen. Bij de woorden: “kom maar, we gaan even naar de dokter”, sprong Cian vol vertrouwen in de auto, om bij de dierenarts aangekomen vrolijk naar binnen te lopen. Maar ja, ook daar kreeg hij altijd weer veel aandacht, knuffels en iets lekkers. Ach en een injectie, onderzoek of wat medicijnen……dat hielp tenslotte om weer beter te worden. Echt, hij wist het!

Zonder onze “ouwe pup” is het stil in huis…

Titus en Tonneke Ceulemans.
Cian, 2008 - 2016