Roepnaam: Authum (Ot)
Geboren: 22 oktober 2009
Overleden: 17 maart 2017
Eigenaren: Et en Theo Leeuwenburgh

Graag wil ik u wat vertellen over onze Ot, een Ierse Wolfshond teef. Ze kwam in Oktober 2012 bij ons toen ze 3 jaar was.
Een schat van een hond met een ontzettend lief en zachtaardig karakter en met een hoofd met prachtige ogen.

Hoe haar eerste 3 jaar zijn verlopen weten we niet. Voor ons ook niet belangrijk. We weten alleen dat ze was voor bestemd om eens een nestje te krijgen, maar bij alle onderzoeken die vooraf gaand aan de dekking verplicht zijn, bleek ze aan een oog volledig blind te zijn, dus ging dat niet meer door.
We waren helemaal weg van haar en al na een paar dagen ging ze mee met onze “meute” het bos en de hei op iedere dag.

Ot bleek erg veel moeite te hebben met bepaalde geluiden en dan met name o.a. het schelle en harde gefluit van andere wandelaars die op die manier hun hond terug floten.
Ze nam dan als een speer de benen terug naar onze bus. Wij dan met z’n allen er achter aan, soms stond ze rechtop tegen die bus op, zo graag wilde ze weg.
En zo zagen wij tijdens het wandelen steeds weer wat gedragsprobleempjes bij haar die voor ons en onze andere honden onbekend waren.
Doordat die zich nergens iets van aantrokken kreeg Ot langzaam toch door dat met z’n allen wandelen toch wel heel erg plezierig was.
Ze luisterde geweldig goed en na bijna 5 jaar was het kwartje gevallen en liep ze zelfs naar degenen die rare harde geluiden produceerden toe, koppie omhoog, zo van wat doe jij nou??
En zo kan ik nog uren door gaan.
Toch niet echt helemaal het gedrag wat ik van een Ierse Wolfshond zou verwachten.
Namens Ot doen wij een beroep op alle fokkers van dit prachtige ras, let toch alstublieft bij het fokken van een nestje wat meer op het karakter en de gezondheid en focus wat minder op de uiterlijke “schoonheid”.

Ot, onze 10de Ierse Wolfshond is binnen 3 weken door een uitbarsting van een zeer agressieve vorm van kanker overleden. Zo ernstig dat wij geen andere keus hadden dan haar te laten inslapen. Of we hadden haar linker voorpoot moeten laten amputeren. En dat doet pijn, héél erg pijn.
Het doet nog veel meer pijn dan de opmerking: “Maar je hoeft toch geen Ierse Wolfshond te nemen!”
En wij? Wij missen haar verschrikkelijk en zijn kapot van verdriet.

Gorgeous was her name and GORGEOUS she was!!

Et en Theo
Authum, 2009 - 2017