Stamboomnaam: Ala Memoria di Philippo's Luna
Roepnaam: Ayra
Geboren: 23 december 2012
Overleden: 20 oktober 2017
Eigenaren: Willem en Tiny van Moll

Bij de Winnershow in 1979 (of zoiets) kwamen we voor het eerst met de Ierse Wolfshond in aanraking. Vanaf dat moment was het onze droom om er ooit een te hebben.
Het heeft even geduurd maar in 2012 zagen we dat er een nestje was bij Ala Memoria di Philippo’s van Elly Timmermans.
Vanaf maart 2013 kwam Luna, roepnaam Ayra bij ons wonen.
Ayra was een hond met een attitude, maar ontzettend lief voor iedereen. Ze at het liefst “met mes en vork”, geen geschrok in de etensbak maar rustig kauwend en relaxed.
En zoals met alle grote honden hadden we veel bekijks op straat, in de stad, bos en strand. Ze vond het heerlijk om te wandelen en kon goed met allerlei honden overweg.
Qua gezondheid hadden we weinig te klagen, de check up voor hart en longen waren altijd goed.
Totdat ze een wat vreemde beweging maakte met in de auto springen. Daarna bleef haar achterpoot gevoelig en leek ze er niet op willen staan. Bij de dierenarts was eerst niet duidelijk wat er aan de hand kon zijn, vandaar dat er een foto werd gemaakt.
Toen kwam het vreselijke nieuws dat er Osteosarcoom (botkanker) bij haar rechterknie zat en dat er waarschijnlijk al uitzaaiingen in het lichaam zaten. Terwijl ze nog zo jong was, 4 jaar en 10 maanden.
Met Metacam en wietolie hebben we geprobeerd om de pijn dragelijk te maken, maar na drie weken bleek dat het niet stabiel was, en zelfs een verslechtering zichtbaar was. De pijn werd duidelijker, doordat ook haar linker voorpoot problemen begon te geven.
Desondanks was Ayra levendig, rende/speelde met haar vriendinnetje Catoo (6,5 jaar) wat ons soms de stuipen om het lijf jaagde, bang dat ze een verkeerde beweging zou maken, maar het is steeds goed gegaan.
Ayra was binnenshuis wel rustiger en lag het liefst op haar dikke kleed.
Op een gegeven moment hebben we moeten besluiten om Ayra thuis “over de regenboog te brengen” en in het bijzijn van Catoo is Ayra rustig en vredig ingeslapen.
Zij laat een grote leegte achter. Voor ons, onze kinderen Joyce en Mitchell en voor haar vriendinnetje Catoo. Wij zullen haar ontzettend missen.

Willem en Tiny van Moll
Ayra, 2012 - 2017