Naam:
Earleen Eve Fionnmaë
Roepnaam: Eve Geboortedatum 15-08-2005 Eigenaren: John en Toos van Rooij

‘Even een stukje tikken over onze Eve’ was de vraag, dit naar aanleiding van het behalen van haar zevenjarige leeftijd. Eve is geboren op 15 augustus 2005 en inmiddels dus ruim 7 ½ . We hebben Earleen Eve Fionnmaë, zoals ze volledig heet overgenomen van Wilma en Magiel van de kennel Oet Kèpel. Eve paste daar niet zo goed in de groep en ze zochten daarom een ander huis voor haar. Via Jose Cornelisse zijn we in contact gekomen met Wilma en Magiel en na een bezoek aan hen hebben ze Eve een paar weken daarna bij ons thuis gebracht.
Eve is op de leeftijd van 18 maanden bij ons gekomen. In het begin was ze een wat bange onzekere hond, maar met geduld en liefde is ze er grotendeels bovenopgekomen. Echter van onweer, vuurwerk en andere harde knallen moet ze nog steeds niks hebben, dan komt het bange gedrag weer naar boven. We zijn dan ook altijd weer blij als de jaarwisseling achter ons ligt.
Op de leeftijd van 2 jaar werden er bij haar hartproblemen gevonden (Andrea Vollmar) en sindsdien zit ze aan de medicatie waar ze het eigenlijk prima op doet. De controles elke keer blijven voor haar stress oproepen, maar gelukkig mogen we er steeds weer heen.
Je merkt echter nu wel dat de leeftijd gaat tellen: af en toe rennen, maar dan kleine stukjes. Ze vindt het wel vreemd dat zíj nu word achterna gezeten door Eoghan in plaats van andersom. Verder is ze wat stijf en stram bij het opstaan en de wandelingen duren tegenwoordig ietwat langer.
Verdere bijzonderheden van Eve: mag graag aangehaald worden, echter bepaalt ze zelf wanneer dit plaats vindt, dit geldt vooral voor niet-bekenden. En flink blaffen tegen de glazenwassers die de tuin niet meer in durven als mevrouw daar loopt. Ondanks haar leeftijd blijft ze kuilen graven, nog steeds een leuke bezigheid. Wij vinden dit wat minder (kuil dicht gooien, binnen weer dweilen om de modderpoten te verwijderen) maar zij heeft daar geen last van. Naast je op de bank zitten en aandacht vragen om geaaid te worden. Helpen met het voorspoelen van de vaat. De tomtom betekent: we gaan uit wat ze dan duidelijk laat merken door langdurig te blijven ”piepen”. Eve kan prima overweg met onze Teckel Lois, maar heeft het niet zo met Ierenpups vooral als deze zich meer gaan thuis voelen in hun nieuwe situatie. En ja , ze heeft ondertussen vele Ieren hier voorbij zien komen de laatste jaren, Ieren die haar leeftijd niet gehaald hebben. Soms denk je wel: wat denkt zij er nu van?
Verder is Eve een mooie dame die vorig jaar nummer 1 werd bij de mooiste oude hondverkiezing en nummer 4 in de open klasse met mededingers, die jaren jonger waren dan zij. Maar vooral is ze voor ons een lieve dame die we niet willen missen en we gaan dan ook op naar de volgende Klaver!

John en Toos van Rooij
EveEve