Naam: Gorgeous Oet Kepèl
Roepnaam: Authumn
Geboren: 22-10-2009
Naam: Vala Vedette Fionnmaë
Roepnaam: Allison
Geboren: 09-11-2009
Eigenaren: Ethel en Theo Leeuwenburgh

Onze Ierse Wolfshonden Allison en Authumn zijn dit jaar beide 6 jaar geworden
Allison, geboren op 9 november 2009, was toen ze bij ons kwam een springinhetveld van zo’n 9 maanden oud. Een temperamentvol en zeer sociaal hondje dat nog steeds “verliefd” raakt op alles en iedereen die ze tegen komt en waar ze dan ook mee wil spelen. Vindt het heerlijk om aangehaald te worden, het liefst half op je schoot te hangen en zo dichtbij mogelijk.
Haar eerste kennismaking met ons uitte zich door nadat we “kennis hadden gemaakt” ze zonder enige aarzeling in volle lengte dwars over de tafel waar wij aan zaten plat op haar buik richting een gebakje “scheurde”. Punt gedrukt! Maar nog steeds even lief en sociaal en gaat graag overal mee naar toe.
Authumn, geboren op 22 oktober 2009, kwam erbij toen ze 3 jaar oud was. We hebben haar genoemd naar de tijd van het jaar dat ze bij ons kwam. In bijna alles de tegenpool van Allison.
Bedoeling was dat haar vorige eigenaar te zijner tijd een nestje met haar zou fokken, maar bij de nodige en belangrijke onderzoeken daaraan vooraf bleek ze aan één oog volledig blind te zijn dus ging dit niet door. Volgens ons bepaalt voor een deel o.a. deze afwijking toch min of meer haar doen en laten. Ze is onnoemlijk lief en zachtaardig en heel sociaal maar desondanks toch wat gereserveerder. Sinds kort komt ze eindelijk kwispelend naar ons toe en geeft duidelijk aan dat ze aangehaald wil worden om dan lekker dicht tegen je aan te gaan liggen.
Buiten tijdens het wandelen “ontdooit” ze eindelijk langzamerhand en rent ze wanneer Allison voorbij “scheurt” achter onze Whippet aan een sprintje mee. Maar thuis is voor haar toch dé vertrouwde basis. Zeker wanneer er vuurwerk wordt afgestoken of wanneer het onweert. Maar ondanks dit alles zijn we dol op haar!
Bij elkaar een stel waarvan we hopen dat ze nog wat jaartjes samen met ons zullen zijn.

Et en Theo
Allison en Autumn