Naam : Disco Dancer Fionnmaë
Roepnaam : Hector
Geboren : 14 april 2008
Eigenaar : Jo en Fabienne Stekelinck

Hector is de vierde Ierse Wolfshond die ons de laatste 25 jaar gezelschap hield. Het is geen mooi verhaal wat we met zijn voorgangers meemaakten:
Quintus: 3.5 jaar – botkanker
Umberto: 85 dagen – levershunt
Xantos: 6 jaar - maagtorsie en niettegenstaande geslaagde ingreep, 10 uur later overleden na hartstilstand (de conditie van zijn hart bleek ook problematisch te zijn).

Via Jose Cornelisse van kennel Fionnmaë en Hector, kwamen wij in contact met de NIWC, waar wij de jaarlijkse medische controle van dr. A Vollmar nauwgezet bijwonen. Wij waken met een regelmatige controle bij onze dierenarts over zijn gezondheidstoestand, gezien de in onze ogen respectabele leeftijd van Hector
Hector stelt het wel en we genieten elke dag van zijn aangenaam gezelschap, hij is lief en zacht voor de kleinkinderen. Hij begroet iedere bezoeker met veel enthousiasme, maar door zijn imposante verschijning durven enkel de intimi onze tuin betreden (zeg maar: hij is onze alarminstallatie). ’s Nachts waakt hij over huis en tuin, de kuilen die hij dan graaft in het grasveld zijn voldoende groot om zijn 80 kg in weg te stoppen. Gelukkig beperkt hij dergelijke tussenkomsten tot 1 of 2 maal per maand. Gezien zijn nachtelijke bezigheden slaapt hij meestal overdag.
In de weekends hebben wij regelmatig een Whippet en/of een Duitse Scheper op bezoek en dan valt het wel op dat hij nog wel meespeelt met het jonge geweld maar dan wel met de handrem op.
Wij hopen dat wij Hector in de toekomst nog kunnen voordragen voor een Klaver 4!

Jo en Fabienne
Hector