De aanmeldingsmogelijkheid voor deelname aan het hartonderzoek op 22 en 23 januari 2021 is open.
Het hartonderzoek wordt uitgevoerd door dr. Niek Beijerink, ecvim cardioloog en vindt plaats in Vught.

Waarom het hartonderzoek?
Het hartonderzoek, is niet alleen belangrijk voor de (hart)gezondheid van uw hond maar vooral ook omdat u bij deelname in één moeite meewerkt aan de voor het ras zo belangrijke onderzoeken naar hartziekten.  Op deze manier kunt u, samen met de fokkers, een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van onze prachtige Ieren daar wil toch iedere Ieren-liefhebber aan meewerken.

Wanneer een hartonderzoek?
potentiële fokdieren: reuen, jaarlijks vanaf 12 maanden | teven, jaarlijks vanaf 24 maanden;
advies: wanneer de hond niet wordt ingezet in de fokkerij:
- 1ste onderzoek op de leeftijd van 2 jaar
- 2de onderzoek op de leeftijd van 4 jaar
- vanaf 5e jaar jaarlijks
Sinds eind 2017 worden er geen bloedmonsters meer afgenomen bij de honden die voor het eerst het hartonderzoek ondergaan. Het DNA-onderzoek naar DCM en botkanker is opgestart. Zodra er resultaten zijn worden we hierover geïnformeerd.

De kosten
- De hartonderzoekskosten bedragen € 100,- per hond en zijn voor rekening van de eigenaar en dient ter plaatse aan dr. Beijerink te worden voldaan.
- Enkele fokkers hebben de kosten van 2 hartonderzoeken per pup ter reservering afgedragen aan de niwc of in eigen beheer  gehouden. De eigenaren zijn hiervan op de hoogte en zij hoeven derhalve geen onderzoekskosten te betalen. Neemt u bij twijfel even contact op met de fokker van uw hond of met de penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sluiting aanmelding:  8 januari 2021

Bevestiging tijdstip, benodigde onderzoeksformulieren:
U ontvangt uiterlijk 16 januari 2021 per e-mail of reguliere post een bevestiging van de afspraak, het adres en routebeschrijving en de benodigde onderzoeksformulier(en)

Om uw hond aan te melden klik HIER

Geen Lid?
Bent u geen lid van de Nederlandse Ierse Wolfshond Club? Natuurlijk bent u ook welkom om uw Ierse Wolfshond te laten onderzoeken.
Maar, wij vragen u vriendelijk om gelijktijdig met de aanmelding van uw hond € 10,- als bijdrage aan de door de NIWC gemaakte kosten over te maken op: rekening nr.:
NL84 INGB 000 605 6449 ( BIC: INGBNL2A )
Ten name van: Nederlandse Ierse Wolfshond Club
Onder vermelding van: bijdrage hartonderzoek
U begrijpt dat pas na ontvangst van uw bijdrage de aanmelding van uw hond kan worden verwerkt.

Lid worden? Dat is uiteraard niet verplicht maar u bent van harte welkom als nieuw lid van de NIWC, klik HIER voor meer informatie.

NB: bij deelname aan het hartonderzoek verleent u de NIWC toestemming om de individuele hartonderzoekresultaten te publiceren in de Shamrock, op de NIWC-website en in de iw-pedigree-database.
Om uw hond aan te melden KLIK HIER