Nieuwsartikelen

Jonkheer Floris (79) uit Doetinchem overleden

Jonkheer Floris met zijn hondje Kurki. © Pieter WitteDOETINCHEM - Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland is donderdagmiddag overleden in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

De bewoner van kasteel De Kelder aan de Loolaan in Doetinchem is 79 jaar geworden. Jonkheer Floris kwam in 1985 in bezit van het kasteeltje. Aanvankelijk woonde hij - vrijgezel - in de oude havezate zelf, sinds 1995 is zijn onderkomen het boerderijtje naast het kasteel.

Lees verder

Wim Spaans 1932 - 2019

Het trieste bericht bereikte ons dat Wim Spaans donderdag 5 september 2019 op 87 jarige leeftijd is overleden. Als fervent Ierse Wolfshonden liefhebber is Wim trouw lid geweest van eerst Stichting de Ierse Wolfshond en aansluitend van de Nederlandse Ierse Wolfshond Club. Jarenlang was Wim, samen met zijn vrouw Annie (1932-2014) en hun Ierse Wolfshond(en) op alle activiteiten aanwezig. Daarnaast heeft Wim gedurende vele jaren zeer nauwgezet de teksten in de Shamrock gecorrigeerd.

Lees verder

Onbekende ziekte bij honden in Noorwegen

De Noorse Kennel Club meldt dat er een nog onbekende ziekte in Noorwegen heerst, waaraan meerdere honden zijn overleden. De Noorse Kennel Club adviseert haar leden om alle evenementen met honden het komend weekeind te annuleren.  Het onderzoek naar de oorzaak is in volle gang.
De Deense, Finse en Zweedse Kennelclub hebben besloten om tot nader order geen honden uit Noorwegen toe te laten op evenementen.
Bij ons is niet bekend dat de officiële Nederlandse autoriteiten een melding over deze ziekte en/of adviezen met betrekking tot Noorwegen of Noorse honden hebben gemaakt.

Lees verder

Eileen, klavertje vier

2019 eileen di castello bergeOp zoek naar een maatje voor onze Ier Caitlin (Komtesse von Luchemer Bruckchen) kwamen we uit bij wederom een Duitse Kennel: di Castello Berge van Elke en Johann Stein. Er lag toevallig al een nest (D-nest) en we waren van harte welkom om puppies te komen knuffelen. Niet lang daarna werd het nest van Eileen geboren.
Meer lezen klik HIER

Hond en oververhitting

In dit artikel

  • Het gevaar van oververhitting loert
  • Hoe weet je of een hond oververhit is?
  • Hoe kun je oververhitting voorkomen?
  • EHBO
  • Praktische tips
  • Extra kwetsbare honden
  • Hond in hete auto
  • Verbrande pootjes door heet asfalt
  • Advies van de Hondenbescherming en Dierenbescherming

Lees verder

10 jarig jubileum gevierd op kasteel de Kelder

Foto Tiny van Moll

Foto: Tiny van Moll

Geweldige dag was het gisteren 26 mei tijdens de viering van het tien jarig jubileum van de NIWC op kasteel de Kelder.. Goed weer, top muziek door folkband Volluk, prachtige Keltische dansen door dansgroep Keltisch Dansje,  heerlijke lunch verzorgd door 'cateraar van de dag' Nelleke, vriendelijke en snelle bediiening. Fantastische Ierse Wolfshonden, hele gezellige en enthousiaste eigenaren/leden en aardige bezoekers. Kortom een geslaagd jubileum feestje.
Dank aan de organisatie, in het bijzonder aan Nelleke voor al haar catering werk en vooral dank aan u de leden!

Voor foto's klik hier

Dag van de Ieren 2019

20180911 dag van de ieren foto yuana                                                                                                                                                                                                 Foto 2018 Yuana van IJzendoorn

De aanmelding mogelijkheid voor de Dag van de Ieren is gesloten.
Degene die zich hebben aangemeld ontvangen uiterlijk vrijdag 24 mei as. via de mail nog informatie over aanvang en locatie adres.
De volgende NIWC-activiteit is de zomerwandeling op zaterdag 13 juli aanstaande.
Houdt u uw mailbox of de website in de gaten de uitnodiging volgt binnenkort.

Raadar februari 2019

In Raadar februari 2019 onder meer:

- Campagnebeeld Dag van de Hond 2019 is bekend!
- Fairfok: Hoe gaat het met de mopshond?
- RvB organiseert European Open Agility op Papendal
- Nieuwe commissie waterwerk van start
- Extra lezing ‘FLYBALL 2.0’ in Culemborg
- Uitbreiding gedragscode bestuursleden Raad van Beheer
- ‘Blij met Basiscursus Fokken en Houden van honden’
- Convenant Duitse Pinscher: Kleuren Blauw en Isabel uitgesloten
- Strengere handhaving aangescherpte regels locatiecontroles

In memoriam Catootje

Catootje   om meer te lezen Klik HIER

Verslag Jonge Honden- en Veteranendag, nu anders…

Op zondag 23 September is er door de stichting rasgroep 10 weer de Jonge Honden- en Veteranen dag georganiseerd. Afgelopen jaren was dit opgezet als een echte show maar dit jaar was het helemaal anders. Er is namelijk geprobeerd om het wedstrijdelement weg te halen en er een echte fundag van te maken. Iets wat in mijn ogen uitstekend is gelukt en met bijna 80 inschrijvingen was het ook nog eens een super gezellige windhondendag!

Lees verder

In memoriam Ronja

Ronja
Op 30 mei 2016 werd ze door Elly bij ons gebracht...
om meer te lezen klik HIER.

Voorjaarswandeling Oss, hoge opkomst, optimale sfeer

voorjaarswandeling 15-04-2018 oss

Veel deelnemers aan de wandeling waren in grijs en druilerig weer naar Oss gereden, alwaar gelukkig een heerlijk zonnetje scheen. Het was zelfs warm genoeg om op het terras te zitten om weer eens even gezellig bij te kletsen. Er stonden mandjes klaar op iedere tafel met diverse lekkernijen.

Na de gebruikelijke koffie met appelgebak ging de hele meute aan de wandel. En we kunnen met recht spreken van een meute, de opkomst was hoog. De wandeling verliep voorspoedig, de ondergrond was lekker droog zodat er probleemloos flink de pas in kon worden gezet. De honden hadden de grootste lol, helemaal toen ze het water in konden. Daar kwam net een groepje duikers weer boven water om tot hun schrik in de ogen van een aantal nieuwsgierige monsters van Loch Ness te moeten kijken. Voor sommigen leuk, voor een aantal helemáál niet!

De lunch was goed verzorgd en de sfeer optimaal. Na de laatste ren- en spring inspanningen hadden de meeste honden behoorlijk de pijp leeg, wat voor hun baasjes het verorberen van de lunchgerechten een stuk gemakkelijker maakte.

Anton en Marina hadden weer heel genereus pakketten met diverse cadeautjes samengesteld. En bovendien gezorgd dat we bij het afscheid nog een extra verrassingspakket meekregen. Heel hartelijk dank daarvoor! Hopelijk tot ziens in Doetinchem op 27 mei a.s.
CK

Raadar februari 2018 special


Deze Raadar editie is een special over de uitgave van het boek ‘Verrassende Nederlandse hondenrassen’, klik HIER

Gezellig, drukke nieuwjaarswandeling

20180107 nieuwjaar chaam 002

Nieuwjaarswandeling vandaag 7 januari in Chaam, 35 personen, 30 honden, prachtig weer, mooie wandeling, beetje veel bagger en blubber, gloedvolle nieuwjaarsspeech door Maarten Gerrits (voorzitter) gevolgd door een Nieuwjaars-toost en aansluitend een heerlijke lunch.
Dank aan de goed gemutste aanwezigen, onze prachtige honden, gastvrije locatie, de vriendelijke bediening en de organisatie.

Lees verder

Ieren in memoriam

12 september 2017 - Tomaatje
20 oktober 2017 - Ayra
15 november 2017 - Charlottje
30 november 2017 - Knuckles

Alle eigenaren veel sterkte gewenst.

Raadar december 2017

In dit nummer onder meer…meer lezen? klik HIER

Hond 2017, ondanks ‘code rood’ een heerlijk hondenfestijn

Let op: Aanpassing 12-maandenregel

70 Jaar Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers

Niet vergeten: Hond van het jaar show

Bijeenkomst preventie bijtincidenten en ‘hoogrisicohonden’

Bijzondere pilot: Het hulphondenhuis

Definitieve FCI-erkenning voor vier hondenrassen

Jubileumcongres vereniging het Nederlandse Kooikerhondje

De Winterwandeling was een echte winterwandeling

© 2017 winterwandeling niwc

Sneeuw, veel sneeuw, paar afezggingen, snijdende wind, koude handen en gezichten, goedgevulde mandjes met Sint- en Kerstsnoep op de tafels, leuke kerstcadeautjes voor de honden, heerlijke lunch © 2017 Winterwandeling niwcen vooral gezellige al dan niet ondergesneeuwde niwc-ers en hun Ieren. Kortom het was weer genieten! Dank aan de organisatie, de locatiehouder en de bediening.
Filmpje zien? klik HIER

Najaarswandeling 2017

©20170910 Yuana van IJzendoorn - Najaarswandeling Hilversum

Het was er weer één met een gouden randje de Najaarswandeling op zondag 10 september bij Restaurant de Rading in Hilversum.

Lees verder

Charlottje gouden klavertroef

©2017 Mariet Bruinsma en Jo Ramakers

Ja hoor, jullie lezen het goed! Ons Iers Ierenmeisje heeft op 27 juni de respectabele leeftijd van elf jaar bereikt! De klavertjes van de vereniging heeft ze dus al lang geleden bereikt en jammer genoeg bestaat er (nog) geen klavertje voor een elfjarige, want dan zou dit op zijn minst een gouden moeten zijn.

Meer lezen klik HIER