Nieuwsartikelen

Lentewandeling en Dag van de Ieren geannuleerd

Rijsenhout 24 maart 2020

Betreft: annulering NIWC activiteiten

Beste NIWC-er,

Het kan u niet zijn ontgaan, als gevolg van de corona-crisis heeft de overheid ieder evenement en/of samenkomst tot 1 juni 2020 verboden. Dat betekent dat wij helaas moeten annuleren:
19 april – Lentewandeling Geffense Plas in Oss
17 mei – Dag van de Ieren in Rijssen.

Hartonderzoek op 4 april geannuleerd

Het haimagesrtonderzoek wat gepland stond voor zaterdag 4 april aanstaande is vanwege de corona-crisis geannuleerd. Het eerstvolgende hartonderzoek staat gepland voor vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2020. De honden die al waren aangemeld voor 4 april worden automatisch ingedeeld voor het hartonderzoek in oktober. De eigenaren van deze honden hoeven geen aktie te ondernemen. Het aanmeldingsformulier wordt tzt  aan de leden gestuurd. 

Nieuwjaarswandeling 12 januari 2020

Circa 35 personen waren met hun Ierse Wolfshonden afgereisd naar Loon op Zand om daar, na de koffie met een Loonse hap of een prijswinnend worstenbroodje, met elkaar de Nieuwjaarswandeling 2020 te maken op de Loonse en Drunense duinen. De ongeveer anderhalf uur durende wandeling (niet alle aanwezigen liepen de wandeling mee) waarbij de honden zich helemaal konden uitleven verliep prima.

Lees verder

Jonkheer Floris (79) uit Doetinchem overleden

Jonkheer Floris met zijn hondje Kurki. © Pieter WitteDOETINCHEM - Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland is donderdagmiddag overleden in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

De bewoner van kasteel De Kelder aan de Loolaan in Doetinchem is 79 jaar geworden. Jonkheer Floris kwam in 1985 in bezit van het kasteeltje. Aanvankelijk woonde hij - vrijgezel - in de oude havezate zelf, sinds 1995 is zijn onderkomen het boerderijtje naast het kasteel.

Lees verder

Wim Spaans 1932 - 2019

Het trieste bericht bereikte ons dat Wim Spaans donderdag 5 september 2019 op 87 jarige leeftijd is overleden. Als fervent Ierse Wolfshonden liefhebber is Wim trouw lid geweest van eerst Stichting de Ierse Wolfshond en aansluitend van de Nederlandse Ierse Wolfshond Club. Jarenlang was Wim, samen met zijn vrouw Annie (1932-2014) en hun Ierse Wolfshond(en) op alle activiteiten aanwezig. Daarnaast heeft Wim gedurende vele jaren zeer nauwgezet de teksten in de Shamrock gecorrigeerd.

Lees verder

Onbekende ziekte bij honden in Noorwegen

De Noorse Kennel Club meldt dat er een nog onbekende ziekte in Noorwegen heerst, waaraan meerdere honden zijn overleden. De Noorse Kennel Club adviseert haar leden om alle evenementen met honden het komend weekeind te annuleren.  Het onderzoek naar de oorzaak is in volle gang.
De Deense, Finse en Zweedse Kennelclub hebben besloten om tot nader order geen honden uit Noorwegen toe te laten op evenementen.
Bij ons is niet bekend dat de officiële Nederlandse autoriteiten een melding over deze ziekte en/of adviezen met betrekking tot Noorwegen of Noorse honden hebben gemaakt.

Lees verder

Eileen, klavertje vier

2019 eileen di castello bergeOp zoek naar een maatje voor onze Ier Caitlin (Komtesse von Luchemer Bruckchen) kwamen we uit bij wederom een Duitse Kennel: di Castello Berge van Elke en Johann Stein. Er lag toevallig al een nest (D-nest) en we waren van harte welkom om puppies te komen knuffelen. Niet lang daarna werd het nest van Eileen geboren.
Meer lezen klik HIER

Hond en oververhitting

In dit artikel

  • Het gevaar van oververhitting loert
  • Hoe weet je of een hond oververhit is?
  • Hoe kun je oververhitting voorkomen?
  • EHBO
  • Praktische tips
  • Extra kwetsbare honden
  • Hond in hete auto
  • Verbrande pootjes door heet asfalt
  • Advies van de Hondenbescherming en Dierenbescherming

Lees verder

10 jarig jubileum gevierd op kasteel de Kelder

Foto Tiny van Moll

Foto: Tiny van Moll

Geweldige dag was het gisteren 26 mei tijdens de viering van het tien jarig jubileum van de NIWC op kasteel de Kelder.. Goed weer, top muziek door folkband Volluk, prachtige Keltische dansen door dansgroep Keltisch Dansje,  heerlijke lunch verzorgd door 'cateraar van de dag' Nelleke, vriendelijke en snelle bediiening. Fantastische Ierse Wolfshonden, hele gezellige en enthousiaste eigenaren/leden en aardige bezoekers. Kortom een geslaagd jubileum feestje.
Dank aan de organisatie, in het bijzonder aan Nelleke voor al haar catering werk en vooral dank aan u de leden!

Voor foto's klik hier

Dag van de Ieren 2019

20180911 dag van de ieren foto yuana                                                                                                                                                                                                 Foto 2018 Yuana van IJzendoorn

De aanmelding mogelijkheid voor de Dag van de Ieren is gesloten.
Degene die zich hebben aangemeld ontvangen uiterlijk vrijdag 24 mei as. via de mail nog informatie over aanvang en locatie adres.
De volgende NIWC-activiteit is de zomerwandeling op zaterdag 13 juli aanstaande.
Houdt u uw mailbox of de website in de gaten de uitnodiging volgt binnenkort.

Engel van Stiphout

Tot onze verbijstering is donderdag 28 maart jl. geheel onverwacht Engel van Stiphout overleden. Engel mocht slechts 59 jaar worden.
Wij hebben Engel leren kennen als een grote, rustige, soms tikje eigenwijze man. Een man die altijd klaar stond om een ander te helpen.
Een man die voor zijn Hanneke en zijn Ierse Wolfshonden door het vuur ging. Engel een beer van een man met een groot hart op de juiste plaats.
Wij leven met Hanneke mee en wensen haar veel sterkte en kracht toe om dit verlies te kunnen dragen.

Lees verder

Raadar februari 2019

In Raadar februari 2019 onder meer:

- Campagnebeeld Dag van de Hond 2019 is bekend!
- Fairfok: Hoe gaat het met de mopshond?
- RvB organiseert European Open Agility op Papendal
- Nieuwe commissie waterwerk van start
- Extra lezing ‘FLYBALL 2.0’ in Culemborg
- Uitbreiding gedragscode bestuursleden Raad van Beheer
- ‘Blij met Basiscursus Fokken en Houden van honden’
- Convenant Duitse Pinscher: Kleuren Blauw en Isabel uitgesloten
- Strengere handhaving aangescherpte regels locatiecontroles

Reactie Raad van Beheer op beelden betasten hond tijdens show

Naar aanleiding van berichten in de media over een video waarin een hond onzedelijk zou worden betast door de eigenaar tijdens een show hebben wij de volgende reactie. De Raad van Beheer heeft de beelden niet gezien maar via de media en derden kennis genomen van hun interpretatie van de beelden. Deze interpretaties waren niet allemaal eenduidig. Wij kunnen dan ook niet reageren op de beelden zelf maar op het idee dat terecht of onterecht is ontstaan.

Lees verder

Aspirant fokker mevrouw Karina Vreeswijk

Mevrouw Karina Vreeswijk heeft als aspirant fokker onder de vlag van de NIWC en met begeleiding van een ervaren NIWC fokker een eerste nest Ierse Wolfshonden gefokt. Tien  puppen zijn er op 26 november 2018 geboren, waarvan er acht in leven zijn gebleven. Na ruim 8 weken van intensieve begeleiding, advies en hulp, door de begeleidende NIWC fokker en NIWC heeft mevrouw Karina Vreeswijk op 24 januari 2019, een week voordat de puppen geplaatst kunnen gaan worden bij de nieuwe eigenaren, haar lidmaatschap, vanwege het zich achteraf niet kunnen vinden in enkele voorwaarden van het Vereniging FokReglement (VFR) van de NIWC opgezegd.

Lees verder

In memoriam Toon Grintjes 1961 - 2019

Wij ontvingen het trieste bericht dat Toon Grintjes afgelopen zaterdag 5 januari 2019 op 57 jarige leeftijd is overleden.
Toon was al langere tijd ernstig ziek maar genoot zoveel mogelijk samen met zijn vrouw Marleen en zijn Ierse wolfshond van het leven.
Als groot bewonderaar van de levenswijze en cultuur van de Indianen werd Toon door zijn vrienden ook wel 'The Chief' genoemd.

Lees verder

Komt jouw lievelingsfoto van je Ier in de eregalerij?

Het lijkt ons leuk om van zoveel mogelijk NIWC-leden twee van de voor hen meest dierbare en/of leuke foto’s van hun Ierse Wolfshond(en) te ontvangen, met een paar regels tekst erbij. Dat mogen ook foto’s uit het verleden zijn. Uit deze foto’s zal vervolgens een selectie worden gemaakt door de redactieleden (die zelf uitgesloten zijn van deelname) van tien foto’s die hen het meest aanspreken. Deze zullen dan in de Shamrock van april 2019 worden gepubliceerd. De deadline voor inzending is 20 februari 2019

Lees verder

In memoriam Catootje

Catootje   om meer te lezen Klik HIER

Verslag Jonge Honden- en Veteranendag, nu anders…

Op zondag 23 September is er door de stichting rasgroep 10 weer de Jonge Honden- en Veteranen dag georganiseerd. Afgelopen jaren was dit opgezet als een echte show maar dit jaar was het helemaal anders. Er is namelijk geprobeerd om het wedstrijdelement weg te halen en er een echte fundag van te maken. Iets wat in mijn ogen uitstekend is gelukt en met bijna 80 inschrijvingen was het ook nog eens een super gezellige windhondendag!

Lees verder

Reactie Raad van Beheer mbt teckelfokker uit Woerden

Geacht bestuur, secretariaat,

De afgelopen periode is een teckelfokker uit Woerden regelmatig negatief in het nieuws geweest. Er zijn diverse misstanden geconstateerd bij deze fokker. In de bijlage treft u onze reactie op deze misstanden. Om de bijlage te openen klik HIER

Wij hopen u hiermee genoegzaam geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet, 

Raad van Beheer 

Rony Doedijns, directeur 

In memoriam Ronja

Ronja
Op 30 mei 2016 werd ze door Elly bij ons gebracht...
om meer te lezen klik HIER.